Friday, 30 December 2011

Saya tengah aim barang2 ni..

List yang ada dalam priority sekarang ni adalah:


1. Nak beli playpen. Tapi so far tengok byk brand yang murah2 playpen diorg cam x kukuh jek. So dah tak tau nak beli brand apa. So far Graco cam jadi pilihan sebab tengok kukuh sikit. Tapi harga mahal sikit if compared ngn others. So sesape yg ada playpen leh la share mana satu yg bagus k.
Hmmm kaler apa yg cantik ek..
2. Nak beli Freestyle. Even Swing cam ok lagi, tapi nk up sikit utk yg double. Dah survey kat 1 website ni, so far komen org2 yang beli sume ok kat situ. Harga pun ok gak la. So akan beli dlm next month kot, insyaAllah.

Aim utk 2012..
3. Nak beli ipad2. Sebab apa? Henpon ku telah di-conquer oleh Nafiz! Pantang nampak, mesti nak berebut ngn aku. Abis dh tak boleh nk baca/reply sms if ada yg masuk time dia tgh conquer. Tensen btul...

Dah ada henpon kaler putih, so rasa nk amik kaler hitam pulak la..

Rasanya list ni keeps growing la.. Adus, macam2 nak beli. Ongkos nya agak limited!! Waduh waduh...

Tak sabar nk cite psl cuti2 mesia kami!

Actually, tak sabar nak upload gambar2 kami bercuti2 mesia aritu..
Tengah nak mengumpul gambar2 drpd sume kamera yg ada.
So once dah dapat leh la upload k...
Tunggu... =)

Tuesday, 27 December 2011

Nasi mandy @ Al Rawsha

Korang penah try makan Nasi Mandy kat Al Rawsha tak?
Dah 2nd time aku try.
Komen yg aku boleh bagi: nasi sedap, ayam/kambing sgt lembut, portion dia sgt banyak!
Kalau setakat korang makan nasi putih pun separuh, advisable utk share je la order k.
1st time aku makan share ngn hubby, 2nd time konon2 tamak x nak share, sekali x abis pun separuh.. =)
Aku try chicken mandy, hubby lak try lamb mandy.
Makan lak time lapar, memang tak pandang la orang kiri kanan! hehehe
Air jus kat sini mahal jugak, 1 gelas besar tu rm10.
Tapi sedap & pure la...

Chicken mandy - daging yg sangat lembut!

Comes together with these 2 gravy - tomato blend & kind of yogurt/mayonis

Lamb mandy - daging yg sangat lembut!

Falafel - ala2 rasa mcm vadei sikit, tapi cicah mayonis & makan ngn roti

Ni lah roti yang 1 set ngn falafel - besar gile portion tapi liat & keras sikit rotinya
Memang puas hati makan kat sini.
Lain kali nak datang lagi tapi make sure perut kosong dulu, baru leh habiskan portion nasi nya!! =)

English Breakfast @ Harrods


Baru berkesempatan utk update blog ni..
Lama btul x singgah sini =)
This entry nak cite pasal breakfast.
I've tried English Breakfast @ Harrods.
And it was not bad!
Mula2 ingatkan x kenyang sbb just ada scrambled egg, sausage, salad which comes together with a basket of bread.
Tapi bila dah start makan tu, hmm memang ramalan ku meleset belaka!
Kenyang beb, serius! Sampai petang aku x makan....


Interior yg sgt cosy
Ramai jugak time aku dtg tu

A bit limited choices of menu for breakfast
Cappucino - sedap!

A 'basket' of bread

Menu utama utk English Breakfast
Kalau sekali sekala makan boleh la.
If hari2 mau botak duit dlm kocek ni! hehe

Wednesday, 7 December 2011

Jalan-jalan cari breakfast yang tak berapa berjaya

Ahad lepas hubby cadangkan kitorang breakfast kacang pool kat area Damansara. So pagi2 dah bangun siap2 sume. Ye la, Kajang - Damansara jauh tu nak pegi kalau setakat nak ber-breakfast jek.. hehe.. My bro pun join sekali dalam misi jalan-jalan cari breakfast ni..


Tak sure la u all tau ke tak psl kacang pool ni.. Tapi kitorang penah breakfast kat JB, and sedap & x mengecewakan la. Lagipun kedai yang kat JB tu memang glemer la kalau sebut pasal kacang pool ni... Kacang pool ni ada telur sekali & makan dengan roti. Kalau rasa nak elak muak, leh perah limau sikit.
  
Kacang Pool
Ni la dia set kacang pool tu - Gambar from Google






Roti Bakar Kacang Pool
Makan lak ngn roti bakar ni, mmg sedap! - Gambar from Google














For u all nya info, kedai kacang pool kat area Damansara Perdana ni penah masuk dlm JJCM dulu tau. That's why kitorang tau psl kedai ni... So, berbalik ngn cite kitorang ni, sampai2 kat area Damansara Perdana pusing punya pusing mau dekat 10 kali cari kedai tu.. Siap tanya orang lagi, tapi sume cam x tau. Bila tanya sekuriti bangunan lak, memang confirm alamatnya, tapi kedai tu lak dah tutup... Sangat kuciwa kitorang. Jauh jalan semata2 nak breakfast, tapi last2 dah tutup pulak. Tak tau la apa prob nya sampai tutup...

Perut pun dah lapar, so kitorang singgah je la makan kat kedai Sambal Hijau, Sungai Penchala. Before ni kedai ni kitorang pegi time lunch jek, x sure pagi2 ada jugak ke x. Kalau time lunch tu, memang banyak lauk pauk nya.. Sume menyelerakan! =)

Ni lah dia kedai nya - Gambar from Google

























Bila sampai, tengok sume yang ada ialah lauk2 utk tengah hari, padahal time tu baru kul 10. Last2 terpaksa makan breakfast ngan nasi berlauk la.. Disebabkan dah malas nak pusing2 kedai lain punya pasal kan... huhu

Ni la dia jalan2 cari breakfast yang tak berapa menjadi bagi kitorang..

Friday, 25 November 2011

Hadiah farewell

Tadi opis buat makan2 farewell sempena pertukaran ke department baru nanti.
Start 1 Jan 2012 nanti bermulalah fasa baru dlm karier ku..
Buat benda baru pulak lepas ni. 
Mintak2 dipermudahkan di tempat baru nanti. Amin!
Bila farewell ni, mcm biasa la kena bagi speech. Apa lagi, short & sweet je la speech nya.. =)
Lepas tu turn CEO pulak bagi speech and aku dpt token appreciation from company skrg ni.

Bestnya dapat pen ni. X yah nak beli pen lagi! =)

Thursday, 24 November 2011

Lagi Ombak Rindu

Arini bila baca paper psl cite Ombak Rindu ni, memang excited giler nk tunggu cite ni kuar...
Tapi x sure la boleh g tgk kat wayang ke x.. hukhuk
Artikel ni betul2 buat aku tak sabar nak tengok...
Sebabnya bila komen dr penulis buku tu sendiri bagitau tak berapa nk puas hati dengan jalan cerita movie ni.
Haish, jangan la jalan cite dia x best... Kalau tak frust nanti..
Barisan pelakon2 jek mcm dah kene, tapi tu la, cross fingers je la....
Tak sabar nk tengok Aaron Azizi yg hencem tu berlakon jadi Hariz..
Mesti ramai perempuan2 cair nya la! =)

Hariz dan Izzah....