Thursday, 15 August 2013

Celebrating 1st year anniversary for boycott campaign!


Celebrating 1 year anniversary-boycott campaign!

Yey..
Bulan 7 aritu genap 1 thn aku nya boycott campaign..
Alhamdulillah berjaya menahan dr terpengaruh utk membeli..

List yang dh berjaya:
1. McD
2. Starbucks – awal2 tu susah sbb dh ada fav flavor. And now cinta sudah beralih arah ke Coffee Bean J
3. MAC – dulu lengkap ada compact powder, foundation, lipstick bagai. And of course beli yg original! But not anymore..
4. Coca-Cola – mmg dh lama x minum. Not good for health, for our organ dalaman!
5. Marks & Spencer – dh tak beli baju2 kat sini lagi..

List yang belum berjaya even dah try:
1. Nestle: Milo – yg ni berjaya sekejap je. Awal2 tu ganti dgn Vico. Tp Vico tak sesedap Milo, so misi x berjaya. Mintak2 boleh try boycott Nestle nanti..
2. Huggies – nak kene try brand lain ni
3. Clinique – baru beli lipstick raya.. huhuhu

Anyhow, am so proud of myself & also to my hubby & gorgeous anak2 sebab berjaya mem-boycott selama ni!

Usaha akan diteruskan.
This is part of our ‘little’ usaha utk tolong saudara2 seislam yg sedang ditindas oleh kuasa2 besar.

“Ya allah, permudahkan usaha kami yg x seberapa ini dan bagilah pertolongan kpd saudara2 seislam kami yg diuji dengan peperangan. Amin”

Jom kita boycott sama!

2 comments:

  1. Apsal malas semacam jer blog ko ni... Cuba ceriakan... ehehehhe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...